Darmowa dostawa od wartości zakupu 180 zł

Bakterie i enzymy w szambach, oczyszczalniach ścieków, stawach

Bakteryjne produkty enzymatyczne to mieszanka wybranych naturalnych kultur bakteryjnych, enzymów i składników odżywczych, które wzmacniają i przyspieszają naturalne procesy biodegradacji, tj. rozkład związków organicznych. W środowisku naturalnym zarówno bakterie, jak i enzymy odgrywają ważną rolę w procesie rozszczepiania i rozkładu materii organicznej.

Bakterie stosowane w szambach, oczyszczalniach ścieków, stawach:

W stosunkowo krótkim czasie (około 15 minut), po wprowadzeniu bakterii do wodnego środowiska zawierającego odpady organiczne, bakterie zaczynają przechodzić ze stanu uśpienia (osłabienia) do aktywności aktywnej, wytwarzając określone enzymy i rozkładając lub zjadając obecne odpady organiczne.

Zastosowane bakterie są zdolne do gwałtownego wzrostu (ich liczba podwaja się co około trzydzieści minut). Produktami ubocznymi tej bakteryjnej aktywności enzymatycznej są H2O i CO2.

Pamiętaj, że siła produktu bakteryjnego zawsze zależy od liczby bakterii w nim zawartych!

Bioenzymatyczne środki czyszczące do szamba, POŚ lub stawu można kupić >>> TUTAJ <<<

Enzymy:

Bakterie wytwarzają enzymy. Enzymy są specjalnymi proteinami złożonymi z białek i są niezastąpione w metabolizowaniu źródła składników odżywczych do energii niezbędnej do dalszego wzrostu żywego organizmu (bakterie potrzebują enzymów do trawienia składników odżywczych i przekształcania ich w energię do dalszego wzrostu bakterii - podobnie żywność jest przekształcana w energię w ludzkim żołądku). Zatem enzymy są narzędziem do przekształcania składników odżywczych (żywności bakteryjnej) w energię, w której złożone związki łatwiej ulegają rozkładowi. Rozszczepienie to przyspiesza proces przekształcania źródła składników odżywczych (kału) w przystępne i łatwo przyswajalne dawki dla bakterii.

Różnicę między bakterią a enzymem można zilustrować w następującym przykładzie:

1) Dodaj kostkę masła do miski z wodą. Jeśli do naczynia zostaną dodane tylko enzymy, masło rozpuści się. Jednak po usunięciu enzymów masło koaguluje w kostce masła.

2) Dodaj kostkę masła do miski z wodą. Po dodaniu bakterii, które również wytwarzają enzymy, kostka masła rozpuszcza się, a bakterie rozkładają się na wodę i dwutlenek węgla. Po usunięciu bakterii i enzymów w misce pozostanie tylko woda. Bakterie rozkładają masło na wodę i CO2 za pomocą enzymów.

Zatem enzymy służą jedynie do upłynnienia kału w szambie lub oczyszczalni ścieków. Dlatego nie są w stanie rozkładać kału do wody i CO2. Nie są również w stanie usunąć nieprzyjemnych zapachów ze szamba lub oczyszczalni ścieków.

Dla prawidłowego rozkładu i rozkładu substancji w szambach lub oczyszczalniach ścieków ważne jest stosowanie bakterii wytwarzających enzymy, które mogą bardzo skutecznie rozkładać substancje organiczne (odchody) do wody i CO2. Prawidłowy stosunek bakterii, które wytwarzają w szczególności następujące enzymy, jest bardzo ważny: celulaza, amylaza, proteaza, lipaza, ureaza, kynalaza i esteraza.

Celulaza - kompleks bioenzymów zdolnych do rozkładu celulozy - papier toaletowy

Amylaza - kompleks bioenzymów rozkładających skrobiowe związki organiczne i węglowodory - substancje ropopochodne

Proteaza - kompleks bioenzymów zdolnych do rozkładania różnych białek (białek) - martwa tkanka

Lipazy - kompleks bioenzymów, które są wykorzystywane do rozkładania tłuszczów i olejów roślinnych - olejów

Ureaza - kompleks bioenzymów rozkładających mocznik

Xynalaza - kompleks bioenzymów rozkładających materię roślinną

Esterazy - kompleks bioenzymów zdolnych do rozkładania tłuszczów - tłuszczów

Użyte bakterie nie mogą być modyfikowane genetycznie ani modyfikowane. Występują naturalnie (w glebie i wodzie). W żadnym wypadku nie mogą zawierać bakterii z grupy coli, bakterii z grupy coli z kału, enterokoków, grzybów i drożdży. Muszą być starannie dobrani, ponieważ muszą być dla ludzi i środowiska:

- bezpieczny, stabilny, niepatogenny i nietoksyczny

- opcjonalny (zdolny do wzrostu w obecności lub bez tlenu)

- silny producent enzymów, nie zawierają salmonelli ani listerii

Główne zalety stosowania preparatów bakteryjnych:

- eliminacja tłuszczów roślinnych i zwierzęcych

- znacząca redukcja BZT, ChZT, NL, NEL i amoniaku

- usuwanie ciał stałych i substancji rozpuszczonych w studzienkach

- usuwanie azotanów dowolnego rodzaju

- znacznie zmniejszają powstawanie nieprzyjemnych zapachów.

Bioenzymatyczne środki czyszczące do szamba, POŚ lub stawu można kupić >>> TUTAJ <<<

Mieszanki bakteryjne:

Termin mieszanina bakteryjna oznacza koncentrat zarodników i endospor specjalnie wybranych i ukierunkowanych szczepów rodzimych bakterii glebowych, które wykazują pewne pożądane właściwości, takie jak zdolność do przetrwania i namnażania w środowisku o określonym pH, zdolność do zwiększenia produkcji niektóre pożądane enzymy itp. Mieszaniny stosowane przez naszą firmę charakteryzują się wysokim stężeniem bakterii.

Poszczególne mieszaniny lub ich kombinacje stanowią podstawę do formułowania końcowych preparatów stosowanych w handlu, których skład ma na celu praktyczne rozwiązanie określonych problemów, takich jak utrata tłuszczu w określonym środowisku, homogenizacja obornika, redukcja amoniaku i ogólnie zapach, oczyszczanie ścieków, rozkład odchodów (kału), przechodzenie zatkanych rur itp.

Po wprowadzeniu mieszaniny do środowiska wodnego zawierającego odpady organiczne, zarodniki zaczynają odżywać w krótkim czasie, wytwarzają określone enzymy i trawią obecne odpady organiczne. Zastosowane mikroorganizmy mnożą się wykładniczo (podwajają się co

20-30 minut). Produktami ubocznymi tej bakteryjnej aktywności enzymatycznej są H2O i CO2.

Należy podkreślić, że wszystkie szczepy bakterii stosowane w mieszankach bakteryjnych muszą być szczepami niepatogennymi i że zawsze są to wyłącznie i wyłącznie szczepy bakterii glebowych typu dzikiego, które zostały wybrane ze względu na szczególną zdolność. Szczepy te nie są w żaden sposób genetycznie zmieniane ani modyfikowane.

Pamiętaj również, że siła produktu bakteryjnego zawsze zależy od liczby bakterii w nim zawartych! Kupuj tylko produkty dobrej jakości, a będziesz zadowolony.

Bioenzymatyczne środki czyszczące do szamba, POŚ lub stawu można kupić >>> TUTAJ <<<

  • Mr. Bacteria No. 1-14 znak jakości

    Na naszej stronie internetowej można kupić produkty marki Mr. Bacteria pod oznaczeniem Mr. Bacteria No. 1-14. Wszystkie produkty Mr. Bacteria wykonane są z surowców najwyższej jakości, co zapewnia ich jakość, wysoką wytrzymałość bakteryjną i funkcjonalność. Mr. Bacteria są testowane przez tysiące zadowolonych klientów. Wypróbuj również jakość i funkcjonalność naszych produktów. Cieszymy się z Twojego zadowolenia z korzystania z naszych produktów.

    Twój zespół sklepu internetowego Mr. Bacteria!

  • Dlaczego produkty Mr. Bacteria

    • Gwarancja oryginalności produktu
    • Wykonane z surowców najwyższej jakości
    • Wysokie stężenie bakterii i skuteczność
    • Darmowa dostawa od wartości zakupu 180 zł
    • Wszystkie produkty w magazynie
    • Wysyłka zamówienia w ciągu 24 godzin
    • Tysiące zadowolonych klientów
  • Jak czyścić odpady z gospodarstw domowych bez chemii?

  • Wypróbuj dwie gwarantowane wskazówki, jak utrzymywać szambo i kloakę

  • Jak zrestartować staw po zimie

  • Jak prawidłowo odmulać staw? Czy słyszałeś o bakteriach?

  • Bakterie i enzymy w szambach, oczyszczalniach ścieków, stawach

  • Jak prawidłowo kompostować i skorzystać z akceleratora kompostu?

  • Kilka wskazówek, jak utrzymać staw ogrodowy w czystości i przejrzystości. Czy słyszałeś o bakteriach? Działają świetnie!!!

  • USUWANIE nieprzyjemnego zapachu z PRZYDOMOWEJ OCZYSZCZALNI ŚCIEKÓW?